HomeJongerenMentorproject

Twee weten meer dan een

Soms gaat het niet zoals je wilt. Op school, thuis of bij de sportvereniging kun je tegen problemen aanlopen. Gelukkig zijn er vaak mensen in je omgeving die je willen en kunnen helpen, maar niet altijd. Een coach kan dan de oplossing zijn!

Wat doet een coach?
Een coach is altijd iemand die bij jou past en die de dingen doet die jij graag wilt bereiken. De coach stelt samen met jou doelen en maakt een plan om deze doelen te bereiken. De coach pakt de dingen aan waar jij tegen aan loopt. Bijvoorbeeld dingen die je meemaakt op school, thuis, op de sportclub of in de kroeg. Hij steunt jou, geeft advies en moedigt jou aan om te werken aan oplossingen. Maar hij is er ook gewoon om je verhaal aan te horen.

Vrijwillig en objectief
De coach is een vrijwilliger die nergens bij hoort. Hij is dus niet verbonden aan school of een andere instelling. De coach is objectief en heeft enkel als belang jou te helpen je doelen te halen.

Een goed voorbeeld doet goed volgen
'Een goed voorbeeld doet goed volgen' is een project van het Oranje Fonds, gemeente Hengelo en SCALA welzijn. Op www.eengoedvoorbeeld.nl vind je uitgebreide informatie. Vanuit SCALA is Anke Veenendaal de contactpersoon. Wil jij een coach die je verder helpt? Neem dan contact met haar op: mentorproject@scalawelzijn.nl.