HomeJongeren

Jonge talenten

Het jongerenwerk van SCALA richt zich op jongeren van 11 tot 24 jaar uit Hengelo en Hof van Twente. Het jongerenwerk in Hengelo vindt plaats in en vanuit de buurt- en clubhuizen, door middel van het stedelijk jongerenwerk en door middel van ambulant jongerenwerk. In Hof van Twente kennen we twee jongerencentra, De Maan en Walk-in. In Haaksbergen vind je de Zienesch en het mobiele jongerenwerk Hang Out.

Talentontwikkeling

Het jongerenwerk bestaat vooral uit het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Jongeren zijn vaak zoekende naar wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. SCALA biedt jongeren de mogelijkheid andere jongeren te ontmoeten en kennis en ervaringen samen op te doen. Door leerzame en recreatieve activiteiten stimuleren we de talenten bij jongeren. De jongeren spelen zelf een actieve rol bij de organisatie van activiteiten. Zelfstandigheid en initiatief nemen spelen bij SCALA een belangrijke rol.

Naast de vaste locaties waar we het jongerenwerk uitvoeren, vindt u in de wijken en op de straten onze ambulante jongerenwerkers. Zij zoeken contact met moeilijker te bereiken groepen jongeren.

In het menu hiernaast leest u meer over het jongerenwerk van SCALA.